5 cadeautips voor plantenliefhebbers

The Green Submarine_4 cadeautips essentials voor de plantenliefhebber

Voor (beginnende) plantenliefhebbers kan het zorgen voor planten niet alleen leuk, maar ook een uitdaging zijn. Om je kamerplanten gezond en gelukkig te houden, zijn er verschillende producten die je hierbij kunnen helpen. Ik heb ze voor het gemak voor je op een rij gezet. Leuk voor jezelf om op te slaan, of ideaal om als inspiratie te gebruiken bij het zoeken naar een cadeau voor een ‘plantengekkie’.

1. Verpotmat 

Voor de plantenliefhebber een echte must-have; een verpotmat. Verpotten geeft namelijk een hoop rommel en is een project waar je niet altijd op zit te wachten. Om het verpotten van je planten leuker en eenvoudiger te maken, heb ik samen met SaarBarbaars dit product ontwikkeld. Een verpotmat die je kunt gebruiken om te verpotten, waardoor het opruimen van de overgebleven potgrond je makkelijker wordt gemaakt. Een toffe samenwerking tussen twee buren, waarin we onze kennis hebben gebundeld en waar dit product uit is ontstaan. 

2. Handgemaakte radiatorhanger

Je kunt natuurlijk een bakje met water op de verwarming zetten om de luchtvochtigheid in huis te verhogen, maar hoeveel gaver is het om een radiatorhanger op te hangen aan de verwarming die je in de winter voor dat doel kunt gebruiken en in de zomer kunt gebruiken als plantenpotje. De radiatorhangers zijn gemaakt door Studio Emma Sophia en zijn stuk voor stuk uniek. 

3. Glazen plantenspuit

Het is raadzaam om de planten regelmatig te vernevelen. Dit doe je eenvoudig met een plantenspuit en het liefst eentje die ook nog eens decoratief is. In de winkel vind je plantenspuiten met een glazen, amberkleurig waterreservoir die niet alleen goed zijn werk doen, maar er ook nog eens leuk uitzien. Een ware win/win dus! 

4. Stijlvolle waterbollen 

Waterbollen komen in alle soorten, maten en vormen voor, maar mijn voorkeur gaat uit naar een waterbol die er niet alleen mooi uitziet, maar die ook nog eens is gemaakt van duurzaam materiaal. De waterbollen van Waterworks zijn stijlvol, functioneel en verkrijgbaar in twee maten. 

5. Biologische verzorgingsproducten

Planten kopen vindt iedere plantenliefhebber leuk, maar het aanschaffen van verzorgingsproducten is niet iets wat direct voldoening geeft. Om die reden is het een ideaal cadeautje; een echte essential en altijd goed om in huis te hebben zodat je planten die het zwaar hebben gemakkelijk een energie boost kunt geven.

Wil je meer leren over het plantverzorging of ben je benieuwd naar het volledige aanbod? Ik deel graag zoveel mogelijk informatie om mijn kennis over kamerplanten te delen. Kom voor gericht advies gerust langs in de winkel; ik help je graag!