Kerstboom eruit, kamerplant erin!

The Green Submarine_Kerstboom eruit, groene kamerplant erin

Het positieve aan het opruimen van de kerstversiering is het gapende gat dat de kerstboom achterlaat. Dat betekent namelijk dat die plek kan worden opgevuld met een nieuwe plant! Hieronder medium tot grote planten die ik kan aanraden.

Het maakt een groot verschil waar jouw boom deze kerst heeft staan stralen. Was het ondanks de donkere winterdagen een plek in de zon? Of heeft jouw den met zijn lichtjes het donkerste hoekje van jouw woning verlicht? Belangrijke vragen voor de perfecte vervanging. Per plek heb ik twee opties voor je.

Direct zonlicht

De Strelitzia en tabaksplanten zijn echte zonliefhebbers. De Strelitzia is een plant met effen groene bladeren en groene stengels. Als je er goed voor zorg, dan is het zelfs mogelijk dat er een prachtige bloem ontstaat (enkel bij de Strelitzia ‘Reginae’). Hij heeft niet voor niks de bijnaam: paradijsvogelplant. De tabaksplant heeft een robuuster uiterlijk door de houtachtige stam en de stevigere bladeren. De naam van de plant komt ook van de bladeren, want zij werden gebruikt om sigaren van te rollen.

Indirect zonlicht

Dankzij de robuuste bladeren kan de Tabaksplant direct zonlicht beter verdragen dan de rest van de ficus familie. Over het algemeen hebben ficussen wat kleinere bladeren en zijn ze blij op een plek met indirect zonlicht.

Halfschaduw/schaduw

Een plek met niet al te veel licht? Ga dan voor de welbekende Monstera. Een prachtige plant die snel groeit en die ook gemakkelijk te stekken is. Houd hem wel in bedwang, want hij groeit snel en alle kanten op. Liever een iets rustigere optie? De Philondendron heeft eenzelfde bladstructuur, maar is niet zo wild. De grote groene bladeren kunnen licht goed absorberen, daarom is de plant gelukkig op een donkerdere plek.

Plaats een inkoopverzoek en ik help je graag!

De winkel wordt wekelijks aangevuld met de mooiste en meest bijzondere kamerplanten. Ben jij op zoek naar een grote kamerplant? Ik ga graag persoonlijk voor jou op zoek om de perfecte plant voor jou te vinden op basis van de verzorgingswensen en de plek in huis. Lees meer over hoe dit werkt en over hoe je een groen inkoopverzoek kunt plaatsen.

Extra tip

Bezuinigen na de feestdagen? Elke vrijdag wordt er om 12.00 uur een weekenddeal gedeeld via Instagram stories. Weg is weg, dus zorg dat je klaar zit.

Wil jij meer weten over de producten die je in de winkel kunt vinden? Bekijk hier het volledige aanbod, volg @TheGreenSubmarine__ op Instagram of neem contact op.