Bruine bladranden aan mijn kamerplant

The Green Submarine | Bruine bladranden aan mijn kamerplant

Kamerplanten zijn levende producten en hebben de juiste verzorging nodig als je wilt dat ze mooi groen blijven. Je ontkomt er niet aan dat er zo nu en dan een blad geel wordt of dat de bladeren bruine randjes krijgen, maar als het een veelvoorkomend probleem wordt dan is het verstandig om je plant goed in de gaten te houden. 

Bruine bladeren of bruine puntjes aan het blad

Bruine bladeren is vaak een teken dat de plant niet blij is met de wijze van verzorging en teveel of te weinig water krijgt. Controleer de aarde door diep in de aarde te voelen. Voelt de aarde droog? Geef dan weer water. Voelt de aarde nat? Dan is de kans groot dat je teveel water geeft. Geef je plant geen water als je denkt dat hij water nodig heeft, maar leer je plant kennen en controleer de aarde voor je de plant opnieuw water geeft. Onthoud; een plant heeft liever een week te weinig water dan een week te veel. Bij teveel water kunnen de wortels gaan rotten en dat is niet/nauwelijks te herstellen. 

‘Crispy’ bruine randjes aan het blad

Zeker Calathea’s zijn gevoelig voor bruine bladranden. De bladeren voelen dan enigszins verdroogd en bijna ‘crispy’. Dit kan te maken hebben met een te lage luchtvochtigheid. Zorg dat je de plant regelmatig vernevelt en dat je de luchtvochtigheid in huis verhoogd.

Meer weten? Lees hier alle verzorgingstips.