COLLAB | Kunstexpositie SUDS/ Breda

COLLAB / SUDS - Daan van Bemmel - Bas Steens - The Green Submarine (mei24)

Bij SUDS/ kun je vanaf vandaag (weer) een nieuwe kunstexpositie bewonderen. Dit keer is het een samenwerkingsproject van twee kunstenaars Daan van Bommel en Bas Steens in samenwerking met The Green Submarine. Een expositie waar groen en kunst op een creatieve manier samenkomen.

“Mijn werk is een eerbetoon aan de esthetiek en karakter van de cactus, met haar puntige stekels en texturen. Mijn interesse in deze bijzondere plantsoort komt voort uit mijn fascinatie voor het woestijn landschap”, aldus Bas Steens.

Vormgever en kunstenaar Daangenaam (Daan van Bommel) benaderde het project als een experiment. “Voor deze samenwerking voelde ik de vrijheid om mijn digitale luchtige illustraties los te laten en wat te experimenteren met analoge materialen en abstract beeld. Ik ben verder gaan werken met de organische vormen die uit een eerdere samenwerking met fotograaf Fleur Jakobs zijn gekomen. Ik zie het zelf als een experiment over natuurlijke vormen in contrast met symmetrie.”

Een experiment en project met een vernieuwend resultaat! De expositie is te zien tot eind juni 2024 bij SUDS/ Hair, Sint Annastraat 23 in Breda.