De Hoya Kerrii, een liefdevol geschenk

The Green Submarine_De Hoya Kerrii, een liefdevol geschenk

De Hoya Kerrii, ook wel bekend als de ‘hartjesplant’, is een kamerplant die ontzettend leuk is om cadeau te doen. De plant heeft zijn naam te danken aan de hartvormige bladeren en wordt vaak aangeboden in de vorm van een bladstek. Een liefdevol gebaar om een ‘hartjesplant’ cadeau te doen. 

Hoe groeit de Hoya Kerrii (hartjesplant)?

De bladstek is onderdeel van een grotere plant, die je minder vaak in winkels tegenkomt. Het is een plant die langzaam groeit, dus om jouw bladstek uit te laten groeien tot een plantje met meerdere bladeren heb je flink wat geduld nodig. De juiste tips met betrekking tot verzorging zijn natuurlijk ook essentieel dus daar vertel ik je graag meer over. De plant groeit het beste wanneer hij kleine beetjes water per keer krijgt, van te veel water wordt deze plant namelijk niet gelukkig. Is de aarde volledig uitgedroogd, dan kun je hem weer een beetje water geven. Let op: de bladstek zit in een klein potje, dus bij twijfel is het raadzaam om de stek liever iets te lang droog te laten dan dat je te veel geeft. 

Waar kan ik de hartjes-Hoya het beste neerzetten?

De plant houdt van veel licht om zo goed mogelijk te kunnen groeien, maar kijk uit met volle zon in de zomer. Bij te veel zonlicht kunnen de bladeren lichter van kleur worden. 

Wil jij deze ‘hartjesplant’ cadeau doen? Stuur dan gerust een berichtje om te vragen of ze momenteel op voorraad zijn in de winkel. Deze plant leent zich natuurlijk perfect om als groen relatiegeschenk aan te bieden met een leuke kaartje waarop je creatief kunt zijn met de tekst (denk aan ‘Enorm bedankt voor jouw inzet’ of ‘Speciaal voor jou een beetje liefde in deze moeilijke tijd’). Bij grote afnames is het raadzaam om persoonlijk contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.