Een duurzame kerst met deze kerstplanten

The Green Submarine_Een duurzame kerst met groene kamerplanten

De stad is inmiddels prachtig verlicht. De feestdagen lijken nog ver weg, maar het is alweer tijd om na te gaan denken over kerstcadeaus en de aanschaf van een eventuele kerstboom. Traditioneel en heel gezellig, maar het kan ook anders. Met de juiste kamerplanten kun je een mooie kerstsfeer creëren. Kamerplanten die misschien in eerste instantie enigszins ouderwets lijken, maar dat zeker niet zijn! Een bijkomend voordeel van kerstplanten is dat ze na de feestdagen kunnen blijven staan. Ontzettend duurzaam dus! Daarbij is het voor de echte plantenliefhebbers een uitdaging om de plant volgend jaar weer net zo mooi in bloei te krijgen. Ga jij de uitdaging aan?

 

De Kamerden, een duurzaam alternatief voor de kerstboom

De Araucaria Heterophylla, beter bekend als de Kamerden, is een plant waarmee je letterlijk de natuur in huis haalt. Deze is niet veeleisend qua verzorging, lijkt op een denneboom en is het hele jaar door een blikvanger. Veel duurzamer dus dan een kerstboom. De Kamerden houdt niet van teveel warmte en kan daarom in de winter prima voor een raam worden geplaatst. Pas wel op voor tocht. De watergift mag minimaal zijn en het is in de winter dan ook geen probleem als hij een paar weken droog staat. Het beste is om kleine beetjes water te geven en de grond tussen de gietbeurten door op te laten drogen. Deze kamerplant staat het liefst op een half zonnige plek in huis en met de juiste verzorging kun je jaren van jouw Kamerden genieten.

 

De Lidcactus is terug van weggeweest

Een plant die bij oma al op tafel te vinden was, maar niet weg te denken mag zijn uit het hedendaagse interieur is de Lidcactus. Ook bekend als de ‘kerstcactus’. Deze kerstcactus  laat zijn blad omlaag hangen en is enorm decoratief als hangplant tijdens de feestdagen. Hier geldt dan ook weer dat het een uitdaging is om hem volgend jaar met Kerst weer in bloei te krijgen. De Lidcactus houdt van wat koudere temperaturen en van veel licht. Pas alleen op met direct zonlicht. Staat jouw cactus in bloei? Dan is het raadzaam om de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Zo stimuleer je de plant om de andere knoppen uit te laten groeien.

 

De Asparagus, sierlijk en feestelijk

Tot slot de Asparagus Plumosus Setaceus, ook bekend als de Aspergeplant. Deze kamerplant is een ondergeschoven kindje. Het is een robuuste decoratieve groene plant met zeer fijne naaldachtige blaadjes. Sierlijk en feestelijk. Niet voor niets wordt dit blad veel gebruikt in corsages en bloemstukken. Deze plant heeft een frisgroene kleur, groeit snel en vraagt weinig verzorging. Bij voorkeur staat de Asparagus op een halfschaduw plek, waar weinig indirect zonlicht valt. Wat betreft de watergift is het raadzaam om de grond licht vochtig te houden en slechts kleine beetjes water per keer te geven. Zo hou jij jouw Sierasperge mooi groen.

 

Doe eens gek en combineer!

‘Overdaad schaadt’ gaat in dit geval niet op. Meerdere planten bij elkaar groeperen geeft een groots groen effect. Hoe meer planten, hoe beter. Wij gaan voor een duurzame, groene kerst. Jij toch ook?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op.
Bekijk hier het volledige aanbod