Groen op de werkvloer; de voordelen 

The Green Submarine_Groen op de werkvloer, de voordelen

Een gezond leefklimaat op kantoor is wat we allemaal nastreven. Een gezonde, groene werkomgeving heeft positief effect op zowel jouw medewerkers als de kwaliteit van de werkplek. Zo kunnen planten zorgen voor een verhoging van de luchtvochtigheid en de kwaliteit van de lucht verbeteren. Daarnaast hebben planten ook een positieve uitwerking op de gemoedstoestand en gezondheid van je medewerkers. In mijn ogen geen wens, maar een vereiste en ik leg graag uit waarom. 

Een gezonde, groene werkomgeving

Een groene werkomgeving is niet alleen sfeervol, maar het is ook nog eens goed voor de gezondheid van de medewerkers. Zowel fysiek als mentaal. Planten op de werkvloer verhogen de productiviteit en de concentratie. Wil jij aan de slag met het verbeteren van de vitaliteit van jouw medewerkers? Overweeg dan zeker om groen toe te voegen. 

Voordelen van planten op kantoor

Er zijn ontzettend veel voordelen aan het toevoegen van planten op kantoor. Mocht je nog twijfelen, zie onderstaand de belangrijkste voordelen: 

  • Verbetering akoestiek.
  • Verbetering luchtkwaliteit.
  • Natuurlijke verkoelende werking in de warme periodes.
  • Verhoging productiviteit en creativiteit.
  • Stress verlagende werking.
  • Mooie toevoeging aan de uitstraling van de werkomgeving.

Advies bij het selecteren van groen

Bij het inzetten van groen is het verstandig om goed na te denken over het type planten dat je aanschaft met betrekking tot de standplaats en de verzorgingswensen. Het aanschaffen van groene kamerplanten is een investering. Door je op de juiste manier te laten adviseren (middels het vormgeven van een groen adviesplan), maak je er direct een duurzame investering van. Niet alleen fijn voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Wil jij meer weten of wil jij graag gebruik maken van deze groene adviesdienst? Lees hier meer tips over het verzorgen van kamerplanten of neem contact op voor persoonlijk advies. Met de juiste hulp is het verzorgen en onderhouden van planten op kantoor niet zo moeilijk.