Groene, duurzame kerstcadeaus

The Green Submarine_ Geschenk en groene kerstcadeaus (kamerplanten)

Kerst staat weer voor de deur en dat betekent: tijd voor cadeautjes. De jaarlijkse strijd om een duurzaam, passend en origineel kerstcadeau te bedenken gaat weer van start. Maak je geen zorgen, ik help je met de 8 leukste duurzame kerstcadeaus.

1. Stekschaaltjes

Geven vrienden je altijd complimenten op jouw kamerplanten? Geef ze dan een set stekschaaltjes cadeau met een stekje van hun favoriete plant. De keramieken houders worden handgemaakt en zijn daardoor uniek. De grootte, de kleur en het patroon verschilt per exemplaar.

Watergeven zonder groene vingers

Het watergeven van planten is en blijft een heikel punt. Gelukkig worden er continu nieuwe concepten ontwikkeld zodat het ‘haast’ niet mis kan gaan. Deze twee prachtige exemplaren zijn mijn favoriet. Helemaal leuk, je kunt je lege drankflessen van de feestdagen gebruiken als waterreservoir.

2. Plantstraws

Het ideale kerstcadeau voor vrienden met oog voor design. Door de stijlvolle buisjes loopt een katoenen koord en die voorziet jouw kamerplant van een vochtige bodem. Een echte aandachtstrekker. Kies voor de eclectische felblauwe variant of ga voor een feestelijk goud.

3. Waterworks

Nederlandse designers ontwikkelden een aardewerken pin om jouw plant te voorzien van de juiste hoeveelheid water. Ze lieten zich inspireren door een eeuwenoude irrigatietechniek genaamd olla. Deze methode gebruikt de waterdoorlatende eigenschap
van terra cotta. Een minimalistisch en to the point ontwerp dat past bij elk interieur en iedere plant.

4. Verpotmatten

Wel verpotten, maar wil je niet weken later nog steeds grond zien rondslingeren? Geef je plant een nieuwe pot zonder rommel. De verpotmat berg je gemakkelijk op en rol je binnen no time uit tot de ideale plek om ‘schoon’ te verpotten. Het perfecte kerstcadeau, want ook je planten verdienen een goede start aan het nieuwe jaar.

5. Grow your ownn (kweekset)

Met behulp van de Grow Your Ownn kweekset kweek je eenvoudig jouw eigen kamerplant. De kweeksets bevatten alles wat je nodig hebt om je eigen kamerplant te kweken; een mooie terracotta pot, 2 cocofiber-tabletten en natuurlijk zaadjes van de betreffende kamerplant. Een leuk geschenk voor jong en oud.

6. Tweedehands pot met prachtige plant

Hoort deze optie bij kerstcadeaus? Jazeker, want net als elke andere dag van het jaar is dit het ultieme duurzame cadeau. Een prachtige plant met een tweedehands pot. Gegarandeerd dat de ontvanger elke keer even aan je denkt bij het zien van de plant. Wie weet, met de juiste verzorgingstips misschien wel de komende jaren. Hoe leuk!

7. Bio verzorgingspakket

Deze tip is voor de praktische personen. Wil jij gezonde en stralende planten? Dan is het Bio verzorgingspakket het ideale kerstcadeau. Je planten worden altijd vrolijk van plantenvoeding. Bovendien maak je ze na de winter gelukkig met ‘The Root Booster’. Extra aandacht voor de wortels zodat ze goed groeien in het voorjaar.

8. Groene gifcard

Ben je helemaal enthousiast en kan je niet kiezen? Geef de keuzestress door met een cadeaubon van The Green Submarine. Dan weet je zeker dat je de ontvanger het juiste duurzame, passende en uiteindelijk originele cadeau krijgt.

Wil jij meer weten over de producten die je in de winkel kunt vinden? Bekijk hier het volledige aanbod, volg @TheGreenSubmarine__ op Instagram of neem contact op.