Groene planten kopen in Breda

The Green Submarine_Groene planten kopen in Breda
Planten kopen, waar begin je? Ieder huis wordt gezelliger als je er een paar mooie planten neerzet. Voor je planten gaat kopen, is het belangrijk om over de volgende dingen na te denken; hoeveel licht krijgen de planten op de plek waar ze komen te staan, hoe wil je dat de planten op hun nieuwe plek groeien (de hoogte in of mag het ook wat breder worden) en hoe is de temperatuur (wisselt deze of is deze constant). De antwoorden op deze vragen zijn belangrijk om de juiste plant te kiezen voor de betreffende plek.

Planten kopen; waar moet ik op letten?

Bij het kopen van planten kun je natuurlijk kiezen voor een online aanbieder, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het kopen van planten in een fysieke winkel en bij voorkeur een winkel waar de focus op de planten ligt. Lees: een speciaalzaak. Bij een bloemen- of plantenwinkel ligt de focus op de planten en mag je er vanuit gaan dat de medewerkers de planten met zorg uitzoeken, selecteren en ook onderhouden zolang ze in de winkel staan. Iemand die met plezier voor planten zorgt, draagt deze passie ook uit in de verzorging en advisering bij de verkoop. Wel zo handig als je bij de planten die je koopt ook de nodige informatie ontvangt.

Planten kopen; waar moet ik rekening mee houden?

Vervoer

Als jij planten gaat kopen houd dan rekening met het vervoer. Kom je met de fiets? Neem dan een grote shopper mee, vaak krijg je in de winkel namelijk een duurzaam, papieren tasje wat voor transport met de fiets net niet ideaal is. Daarnaast is het zo dat planten niet houden van kou. Is het koud buiten als jij jouw nieuwe kamerplanten wilt ophalen? Probeer dan de auto zo dichtbij mogelijk te parkeren. In veel gevallen is het ook mogelijk om de plant thuis te laten bezorgen; mogelijk ook een interessante optie.

Aftercare

Daarnaast is het verstandig om na het kopen van jouw nieuwe aanwinsten de planten even goed onder de douche af te spoelen (let op dat de potgrond niet te nat wordt). Je mag er uiteraard vanuit gaan dat de planten die je koopt gezond zijn, maar wanneer een plant buitenkomt bestaat er een kans dat er beestjes op het blad komen. Door je plant goed te douchen zorg je ervoor dat deze geen schijn van kans hebben.

Planten gekocht; en nu?

Er zijn verschillende apps die jou vertellen hoe je jouw planten het beste kunt verzorgen. Mijn advies is om deze melding als een ‘alert’ in te zetten, maar controleer altijd de aarde van de plant voor je opnieuw water geeft. De hoeveelheid water die jouw plant opneemt is namelijk afhankelijk van diverse factoren, zoals de hoeveelheid zon, de temperatuur in huis en de luchtvochtigheid.
Meer weten of advies nodig? Neem gerust contact op.