Grote kamerplant kopen, waar moet ik op letten?

The Green Submarine_Grote kamerplant kopen, waar moet ik op letten?

Een grote kamerplanten aanschaffen is een spannende stap, want voor zo’n grote, nieuwe vriend moet je vaak best wel wat geld neerleggen. Dan ben je er nog niet, want je wilt er natuurlijk ook gelijk een mooie pot bij. Dat kan flink oplopen qua prijs, wat geen probleem hoeft te zijn als je er een bepaald budget voor hebt vrijgehouden, maar je wilt natuurlijk wel dat jouw nieuwe plant dan zo lang mogelijk ‘goed’ blijft.

Waar moet je op letten?

Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten als je een nieuwe, grote kamerplant in huis haalt. Denk aan de lichtinval op de plek waar de plant komt te staan, de luchtvochtigheid in huis, hoe de plant mag groeien (de hoogte of de breedte in), de looproutes in huis, of de plant ergens staat waar kinderen en huisdieren met de plant in aanraking komen en tot slot moet je je afvragen hoe groen jouw vingers zijn. De ene plant wenst namelijk meer verzorging dan de ander. 

Schakel hulp in van een specialist

Er zijn dus verschillende zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een grote kamerplant. Hier help ik je graag bij. Wil jij meer (grote) kamerplanten in huis en wil je bijvoorbeeld de hele woonkamer en eetkamer van een ‘groene boost’ voorzien? Dan kun je overwegen om te kiezen voor groen interieuradvies. Zoek jij een grote plant met pot voor een specifieke plek in huis? Dan is het plaatsen van een inkoopverzoek misschien wel iets voor jou. Twijfel je, of wil je graag meer informatie? Stap dan gerust eens binnen in de winkel of neem contact op.