Help, mijn plant heeft trips!

Oh, nee! Je plant lijkt het zwaar te hebben, ondanks dat je niets hebt veranderd aan de wijze van verzorging. Je geeft nog steeds dezelfde hoeveelheid water en ook de standplaats is ongewijzigd, maar toch ziet je plant er niet goed uit. Dit moet je gelijk op scherp zetten, want de kans is groot dat je plant dan last heeft van beestjes. Zeker trips zijn een ontzettend lastige vijand van de kamerplant, omdat deze beestjes zich razendsnel kunnen verspreiden en relatief lastig te bestrijden zijn. Isoleer je plant dan ook direct om te voorkomen dat ook je andere planten besmet raken.
The Green Submarine_Wat te doen bij beestjes op mijn kamerplant

Hoe herken je trips? 

Trips zijn kleine insecten met vleugels. Naast alleen lopen of springen zoals veel andere beestjes doen, kunnen deze insecten ook van plant naar plant vliegen. De kleur van trips variëren van bruin tot geel, maar ze kunnen er ook transparant uitzien. Ze leven dicht op elkaar en zijn vaak aan de onderkant van het blad goed te zien. 

 

Hoe trips te behandelen? 

Er zijn verschillende manieren om een plant te behandelen. Start met je plant een goede douche geven, zodat je mogelijk de eerste beestjes al wegspoelt. Let hierbij op dat je een plasticje spant over de pot, zodat de potgrond niet teveel water krijgt. 

Vervolgens kies je, bij voorkeur, voor een milieuvriendelijke behandelwijze. Zo kun je 100% neem olie gebruiken, de ruwe zoals deze geoogst wordt van de neemboom. Als je een kant en klaar middel wilt gebruiken kun je kiezen voor Spruzit-R van Ecostyle. Wanneer je Spruzit-R gebruikt is het belangrijk dat je alle bladeren onder en boven goed verneveld en ook de stam en bovenlaag van de aarde meeneemt. Herhaal deze behandeling na een week om te zorgen dat ook de uitgekomen eitjes geen kans meer hebben. 

Na deze behandeling is het goed om alle potgrond te verversen. Beschadigde bladeren kunnen het beste worden weggeknipt en pas als je zeker weet dat je plant geen trips meer heeft, dan kun je plant terugplaatsen bij andere planten.

Wil jij meer weten over het verzorgen van jouw kamerplant. Ik heb zoveel mogelijk informatie voor je gebundeld, maar mocht je nog vragen hebben dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen.