Hoe groen is The Green Submarine?

The Green Submarine_Hoe groen is The Green Submarine?

Dat de winkel vol staat met groene kamerplanten, dat is wel duidelijk, maar wat doen we om ook zo ‘groen’ mogelijk te ondernemen? Daar waar je als kleine onderneming soms beperkt bent in het maken van keuzes, zijn er ook heel veel dingen waar je wel op eigen kracht het verschil kan maken. Het betreft keuzes van de vormgeving van het productaanbod tot de inzet van gerecycled verpakkingsmateriaal en je leest hier meer over de bewuste keuzes die The Green Submarine maakt om zo groen mogelijk te ondernemen. 

Productaanbod

  • Het productaanbod is zorgvuldig geselecteerd. Naast kamerplanten vind je in de winkel ook potten. Naast het aanbod nieuwe potten vind je in de winkel ook een kast vol tweedehands potten die tegen een leuke prijs worden aangeboden. 
  • Planten gedijen goed op de juiste verzorgingen en kunnen vaak wel een extra boost gebruiken door ze van extra voeding te voorzien. In de winkel vind je de verzorgingsproducten van Cellmax die een bewuste keuze zijn, gezien alle producten 100% plantaardig zijn.
  • Helaas ontkom je er niet aan om met een bestrijdingsmiddel te werken als je kamerplanten in huis haalt. In de winkel vind je de bestrijdingsmiddelen van ECOstyle. ECOstyle hanteert een strikt beleid met betrekking tot producten en grondstoffen. Zo passen ze bijvoorbeeld alleen werkzame stoffen toe zoals ze ook in de natuur voorkomen. En deze moeten volledig biologisch afbreekbaar zijn en de ecologische processen niet verstoren.
  • Als kleine ondernemer is het helaas niet mogelijk om te concurreren met grote aanbieders die in groten getale kunnen afnemen. Dit is dan ook de reden dat kamerplanten worden ingekocht via Cash & Carry (een groothandel). Helaas is het (nog) niet mogelijk om enkel biologische kamerplanten aan te schaffen die prijstechnisch interessant zijn. Iedere groothandel waar wordt ingekocht, heeft gelukkig ieder hun eigen pijlers op het gebied duurzaam ondernemen die zij op hun beurt na (moeten) streven. We gaan dus gelukkig de goede kant op.
  • Het stuk waar je als kleine ondernemer wel grip op hebt, is het toevoegen van waarde door de juiste verzorgingstips mee te geven. Dit verandert niets aan de kwaliteit van de plant, maar wel aan de levensduur als de verzorgingstips op de juiste manier worden opgevolgd. Hoe beter het advies, hoe makkelijker de opvolging en hoe langer je van het product kunt genieten. Op deze manier probeert The Green Submarine een duurzame bijdrage te leveren.

Verpakkingsmateriaal

  • Verpakkingsmateriaal (papier, karton en kranten) wordt zo veel mogelijk hergebruikt. Niet alleen voor het inpakken van potten en overige plant gerelateerde producten, maar ook voor verzending van producten.

Transport

  • Grote leveringen worden zo veel mogelijk gebundeld en gecombineerd met een de inkoopronde. Alles op één dag om zo min mogelijk uitstoot te veroorzaken. Een groot deel van de planten die worden ingekocht, wordt vervoerd in recyclebare trays waar statiegeld op zit. Overige draagtrays worden gerecycled. 

Interieur en bedrijfshuisvesting

  • Het interieur van de winkel is voor meer dan 80% vormgegeven met tweedehands meubels en interieurstukkenIn de winkel wordt er geen verlichting aangezet buiten openingstijden, evenals dat de verwarming uit staat als de winkel gesloten is (dit enkel als de buitentemperatuur niet onder de 17 graden zakt om de kwaliteit van de kamerplanten te kunnen garanderen).

 

Naast deze keuzes wordt er bewust gekeken naar samenwerkende partijen die niet alleen promotioneel van meerwaarde zijn voor The Green Submarine, maar ook een focus hebben op bewustwording. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale partijen. Uiteraard is deze bedrijfsvoering constant onderhevig aan externe factoren, maar de focus is en blijft om vanuit The Green Submarine zo groen mogelijk te ondernemen. Daar kun jij ook jouw steentje in bijdragen; door bewuste keuzes te maken, kijkend naar jouw koop- en gebruiksgedrag, kritisch te zijn naar de partijen waar je producten koopt.

Meer over The Green Submarine te weten komen? Lees hier meer over het aanbod, de plantenwinkel of dompel je onder in verzorgingstips om jouw kamerplanten gelukkig te houden.