Kamerplanten die niet dood te krijgen zijn 

The Green Submarine_Kamerplanten die niet dood te krijgen zijn.JPG

Helaas bestaat er geen kamerplant die absoluut niet dood kan gaan. Elke plant heeft zijn eigen unieke vereisten en behoeften, zoals licht, water en voedingsstoffen. Als deze behoeften niet worden vervuld, kan de plant verwelken, ziek worden of afsterven.

Er zijn echter wel kamerplanten die relatief eenvoudig te verzorgen zijn en minder snel zullen sterven als ze niet de optimale zorg krijgen. Enkele voorbeelden van dergelijke planten die regelmatig in de winkel te vinden zijn, zijn:

Sansevieria

Deze plant staat ook wel bekend als de ‘snakeplant’ of vrouwentongen. Deze sterke kamerplant heeft weinig water en licht nodig en kan tegen een stootje.

Epipremnum 

Deze plant ook bekend als ‘photos’ groeit goed in zowel licht als schaduw en kan langere tijd zonder water overleven. Het is een sterke plant de tegen enige verwaarlozing kan.

Zamioculcas

De ZZ-plant, een makkelijker benaming dan Zamioculcas, is een plant die maar weinig water nodig heeft en het goed doet in zowel licht als schaduw.

Graslelie

Deze plant wordt ook wel ‘spider plant’ genoemd en kan tegen een sootje. Het is een plant die regelmatig water nodig heeft en niet erg veeleisend is qua standplaats. 

Onthoud dat zelfs deze relatief gemakkelijk te verzorgen planten nog steeds zorg en aandacht nodig hebben om gezond te blijven. Het is belangrijk om de individuele behoeften van elke plant te begrijpen en deze te respecteren om ervoor te zorgen dat ze gedijen en niet doodgaan. Wil je meer lezen over hoe je jouw kamerplanten het beste kunt verzorgen? Ik heb tips & tricks voor je op een rij gezet.