Kamerplanten en op vakantie gaan 

The Green Submarine_Kamerplanten en op vakantie gaan

De zomer is begonnen en dat betekent dat ook de vakantieperiode weer is aangebroken. Een leuke periode, maar wel een uitdaging als je veel kamerplanten hebt. Je kunt natuurlijk vragen of je buurman of buurvrouw voor de planten wil zorgen, maar er zijn ook andere manieren om jouw planten een handje te helpen als je langer van huis bent. 

Kies voor een irrigatiesysteem als Blumat 

Je kunt kiezen voor een irrigatiesysteem waarbij jouw planten zelf water kunnen drinken als ze dorst hebben. In de winkel vind je de terracotta kegels van Blumat. Deze werken niet op waterdruk, maar de Blumat zuigt het water op uit een naast de pot geplaatst reservoir. Zodra de kluit droog wordt ontstaat er als het ware een druk in de kegel en zuigt deze water op uit het reservoir. De oplossing voor als je langere tijd van huis bent. Let er wel op dat je de Blumat altijd test voordat je van huis gaat, zodat je weet hoeveel water er nodig is voor de periode dat je verwacht bent van huis te zijn. De Blumats zijn in 2 maten verkrijgbaar; voor kleine en middelgrote kamerplanten.

Zet (bij voorkeur glazen) waterbollen bij jouw planten 

Waarschijnlijk ken je dit systeem wel; glazen bollen die je bij jouw plant steekt zodat je plant water krijgt wanneer deze het nodig heeft. De Waterworks die in de winkel worden aangeboden bestaan uit een terracotta staak en een mooi, glazen reservoir. Deze watergeeftechniek zorgt ervoor dat de aarde water onttrekt aan het reservoir via de terracotta staak. Door het glas van de bol kun je eenvoudig zien wanneer het tijd is om de bol bij te vullen. 

Uiteraard zijn er ook andere manieren, maar deze producten kan ik adviseren en zijn verkrijgbaar in de winkel. Indien gewenst kunnen producten ook toegestuurd worden. Neem gerust contact op om de levertijd en de verzendkosten te bespreken.