Het hebben van kamerplanten is een gezonde hobby!

The Green Submarine_Het hebben van kamerplanten is een gezonde hobby

Kamerplanten, ze zijn er in alle vormen en maten. Bijzondere bladprints, unieke bladvormen en in soms bijna onnatuurlijke kleuren. Het is een ‘gevaarlijke’ hobby, want hoe meer jij je in planten verdiept, hoe meer je er waarschijnlijk in huis wilt halen. Gelukkig is het naast een gevaarlijke wel een hele gezonde hobby. Ik leg je graag uit waarom ik altijd enthousiast vertel over mijn groene hobby.

Waarom kamerplanten een echte must have zijn voor in huis

Planten in huis doen namelijk meer dan alleen decoratief hun steentje bijdragen. Zo zorgen ze met hun groene kleur voor een relaxter gevoel, zo zorgen planten voor een schonere lucht in huis en zo verbeteren planten de akoestiek. Ze kunnen een ruimte direct huiselijk aan laten voelen en meer sfeer creëren. Je haalt letterlijk de natuur in huis en daar is nog nooit iemand slechter vsn geworden. Hier help ik je uiteraard graag bij door het opstellen van een groen (interieur)advies plan.

Kamerplanten zijn ook nog eens goed voor de gezondheid

Deze groene hobby heeft ook nog eens effect op jouw gezondheid. Verschillende onderzoeken geven namelijk aan dat het hebben van planten in huis stressverlagend werkt. Dit komt onder andere door de kleur groen die ons doet denken aan de rust van de natuur en planten zorgen er ook nog eens voor dat de luchtkwaliteit in huis verbetert. Ze breken schadelijke stoffen af en zetten kooldioxide om in zuurstof. Ook de luchtvochtigheid wordt verhoogd wat de kans op verkoudheid en een verstopte neus kan verlagen. Als dat geen reden is om planten in huis te nemen, dan weet ik het ook niet meer! 

Waar moet ik beginnen als ik planten in huis wil halen?

Als je planten in huis wilt halen, bedenk dan allereerst op welke plek de planten komen te staan. Hoeveel licht krijgen ze en hoe groen zijn jouw vingers? Het is jammer als je met een veeleisende plant start en het lukt niet. Kom gerust langs in de winkel om te bespreken wat jouw wensen zijn, zodat we zeker weten dat je met de juiste informatie van start gaat. Ben jij er klaar voor? Dan gaan we samen aan de slag.