Kamerplanten stekken, hoe doe ik dat?

The Green Submarine_Jouw kamerplant stekken, hoe doe je dat?

Het stekken van een kamerplant is een geweldige manier om meer planten te krijgen uit een bestaande plant. Het proces is relatief eenvoudig en kan worden gedaan met de meeste kamerplanten. Hieronder vind je een stap-voor-stap ‘handleiding’ voor het stekken van een kamerplant:

  1. Kies een gezonde moederplant. Zoek een gezonde kamerplant met veel bladeren en takken. Kies een tak die gezond en sterk is en knip deze af met een scherpe, schone snoeischaar.
  2. Verwijder de onderste bladeren. Verwijder de onderste bladeren van de tak zodat er ongeveer 2-3 centimeter van de stengel blootligt.
  3. Plaats de stengel in water. Plaats de stengel in een glas water en zorg ervoor dat de onderste bladeren niet in het water raken. Zet het glas op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.
  4. Wacht tot er wortels groeien. Zorg ervoor dat het waterpeil constant blijft en wacht tot er wortels groeien. Dit kan enkele weken tot een maand duren. Ververs het water om de paar dagen om bacteriën te voorkomen.
  5. Verplant de stek. Wanneer er voldoende wortels zijn gegroeid, is het tijd om de stek te verplanten. Vul een pot met potgrond en maak een gat in het midden. Plaats de stek voorzichtig in het gat en druk de grond zachtjes aan.
  6. Geef de nieuwe plant water. Geef de nieuwe plant water en plaats hem op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft.

Het stekken van een kamerplant is een leuke en eenvoudige manier om meer planten te krijgen. Met een beetje geduld en zorg kunt u in korte tijd genieten van een nieuwe gezonde plant. Lees hier meer tips over hoe jij jouw planten het beste kunt verzorgen.