Kamerplanten voor een plek met weinig licht (schaduw)

Kamerplanten voor een plek met weinig licht (schaduw)

Als je een kamerplant aanschaft is het verstandig om van tevoren goed na te denken over de plek waar de plant komt te staan. Zo kun je van tevoren al nadenken waar je de plant neer wilt zetten en hier een specifieke plant voor uitzoeken of je kiest een plant die je mooi vindt en gaat daarna op zoek naar een passende plek in huis. Graag deel ik enkele planten waar ik zelf erg enthousiast van word, die het zelfs op een wat donkerdere plek in huis (lees: schaduw) prima naar hun zin hebben. 

Varens

Varens zijn planten die van een donkerdere plek in huis houden. Kies dan wel voor een varen met wat donkerder blad, want een Asplenium met frisgroen blad houdt van iets meer licht. Bij het aanschaffen van een varen is het goed om rekening te houden met de wens van deze plantensoort; varens houden namelijk van een relatief hoge luchtvochtigheid. 

Zamioculcas (ZZ-plant)

Ben jij op zoek naar een sterke plant die maar weinig verzorging nodig heeft en dus goed op een donkere plek in huis kan staan? Dan is een Zamioculcas een hele goede optie. Deze plant wenst weinig water, geeft niet zoveel om de luchtvochtigheid en heeft een hele stoere uitstraling door zijn vettige, dikke bladeren. 

Dracaena

De Dracaena is een plant die het op een plekje in de schaduw prima naar zijn zin heeft. De plant is makkelijk in verzorging en je hebt bij aanschaf keuze uit verschillende soorten met ieder een eigen kleurencombinatie in het blad. Een Dracaena-soort die ik zelf heel erg leuk vindt heeft een net wat andere uitstraling en lijkt meer op een bamboesoort; de Dracaena ‘Surculosa’. Een speelse plant die weinig eisen stelt qua verzorging. 

Sansevieria

Een andere optie is de, in mijn ogen ondergewaardeerde, Sansevieria. Een super sterke plant die meer soorten kent dan de welbekende, enigszins ouderwetse, geel met groene variant. Het is een plantensoort die heel weinig verzorging nodig heeft en weinig wensen stelt qua standplaats. 

Een viertal plantensoorten die dus goed gedijen op een plek waar ze minder licht krijgen. Wat wel goed is om in het achterhoofd te houden, is dat planten minder snel groeien als ze minder licht krijgen. Dit betekent ook dat ze iets minder water nodig zullen hebben. Meer tips over het verzorgen van kamerplanten deel ik graag met je. Heb je vragen of kun je wel wat advies gebruiken? Kom dan vooral langs in de winkel. Dan gaan we samen op zoek naar een passende plant voor de plek die jij in gedachten hebt.