Kantoorplanten, waar moet ik rekening mee houden?

The Green Submarine_Kantoorplanten, waar moet ik rekening mee houden?

Planten op kantoor creëren niet alleen een gezellige sfeer op de werkvloer, maar ze hebben ook nog eens groene voordelen. Zo hebben ze een positief effect op de productiviteit en op de gezondheid van de werknemers. En uiteraard; hoe meer groen, hoe beter! 

Het kiezen van planten voor op kantoor

Planten die gelabeld worden als kantoorplanten zijn doorgaans planten die weinig (natuurlijk) licht nodig hebben en die tegen een stootje kunnen. Klimaatsystemen, tochtstromen en geen structuur in verzorging hebben effect op de gezondheid van de plant. Het is dus goed om niet enkel voor de looks van een plant te gaan, maar ook rekening te houden met eenvoudige verzorging.

Meer groen op kantoor, waar begin ik? 

Het is verstandig om bij de aanschaf van planten op kantoor professioneel advies in te winnen. Als je planten aan wilt schaffen zijn er namelijk verschillende opties. Je kunt planten kiezen die je met kweekpot in een sierpot wegzet, dus planten die in potgrond staan. Dit is doorgaans voordeliger, maar de verzorging is iets lastiger. Een andere optie is om te kiezen voor volledige combinaties. De kamerplant staat dan in aarde en vulcastraat met een watermeter in een sierpot naar keuze (zie enkele voorbeelden bij de reeds afgeronde projecten). De watermeter zorgt ervoor dat het verzorgen van de planten heel gemakkelijk is. Deze investering is iets groter, maar dat is het zeker waard als je kijkt naar duurzaamheid. Een plant kan met de juiste verzorging ontzettend lang meegaan. 

Hulp bij het onderhouden van kantoorplanten 

Je kunt ervoor kiezen om een specialist in te schakelen die het verzorgen van de planten op zich neemt. De service van The Green Submarine werkt iets anders. De planten die compleet worden geleverd, zijn voorzien van een handig systeem met een watermeter die precies aangeeft wanneer de plant weer water nodig heeft. Bij het leveren van kantoorplanten die dus als combinatie geleverd worden, wordt de verantwoordelijkheid van watergeven overgedragen aan een intern aan te stellen ‘planten chef’. Hij of zij kan de basisverzorging oppakken en de nodige hulpvragen stellen als er iets niet goed gaat. Bij de seizoenswisseling, dus per kwartaal, zal er een locatiebezoek (een care-afspraak) plaatsvinden waar de combinaties gecontroleerd worden en daar waar nodig verzorgd worden. Dit is tevens een efficiënt evaluatiemoment voor de planten chef. Door niet wekelijks maar per 3 maanden een specialist in te schakelen, scheelt dit in kosten. Wel zo prettig! 

Wil je meer weten? Je leest hier meer over deze dienstverlening, de werkwijze en bekijken een greep uit de afgeronde projecten ter inspiratie. Uiteraard ben je ook van harte welkom in de winkel om persoonlijk de wens door te spreken, voordat we daadwerkelijk aan de slag gaan. Of neem contact op!