Planten tegen muggen op de slaapkamer

The Green Submarine_Planten tegen muggen in de slaapkamer

Er is niets vervelender dan wakker liggen van het constante gezoem van een mug in de slaapkamer. Niet alleen het zoemende geluid wil je voorkomen, je wilt natuurlijk ook koste wat het kost voorkomen dat je gestoken wordt. Wist je dat je planten in je slaapkamer kunt zetten die de muggen op afstand houden? Ik leg je graag uit welke planten dit zijn en wat voor effect ze hebben. 

Waarom muggen in de slaapkamer?

Muggen komen op onze geur af. Om muggen te weren is het dus belangrijk dat je deze geur neutraliseert met een ‘extremere’ geur. Een goede oplossing is dan ook om een plant, of (afhankelijk van de grootte van de kamer) meerdere planten in de slaapkamer te zetten die een sterke geur hebben. 

Citroen en lavendel planten werken tegen muggen 

Planten die muggen op afstand houden zijn planten met een sterke geur. Denk bijvoorbeeld aan citroenplantjes, zoals citroengras, citroenmelisse of citroentijm. Een andere geur die muggen op afstand houdt is lavendel. Vind je de geur van citroen of lavendel te sterk voor de slaapkamer, dan kun je ze ook op het balkon zetten of in bakken buiten onder het raam hangen. 

Wil jij meer weten over de verzorging van kamerplanten of ben jij op zoek naar planten voor een specifieke ruimte in huis? Ik help je graag.