Plantenapps; een goede tool om jouw planten in leven te houden

The Green Submarine_Een plantenapp gebruiken om jouw planten te verzorgen

Plantenapps, ze vliegen je om de oren. Deze apps vertellen je wanneer je jouw planten water moet geven en hoe veel water het moet zijn. Nu ben ik niet perse fan van deze plantenapps, omdat de planten in de meeste gevallen zelf aangeven wanneer ze weer water nodig hebben, maar als je iets minder groene vingers hebt dan is het wel een handig hulpmiddel. Graag wil ik je dan wel wat tips meegeven als je gebruik wilt maken van een app zoals Plantsome. 

Wat is belangrijk als je een plantenapp gebruikt?

Het is belangrijk dat je de juiste informatie deelt in de applicatie, zoals de standplaats, de grootte van de plant en als het mogelijk is ook de temperatuur van de ruimte waar de plant staat. Dit zijn allemaal belangrijke factoren die invloed hebben op de snelheid van de opname van het water dat je de plant geeft. 

Waar moet je op letten bij het gebruik van een plantenapp? 

De belangrijkste tip is dat je niet klakkeloos de hoeveelheid water geeft aan de plant die de app aangeeft. Zoals net al aangegeven hebben meerdere factoren invloed op de hoeveelheid water die een plant nodig heeft. Gebruik de app dus als een reminder en controleer altijd de vochtigheid van de aarde voor je de plant weer water geeft. Dit kun je doen door je vinger (flink diep) in de aarde te steken of door een watermeter te gebruiken. Is de aarde nog nat, sla dan een beurt over. 

Wil je meer weten over hoe je jouw planten moet verzorgen of heb je hulp nodig bij selecteren van een passende plant voor een bepaalde plek in huis? Kom dan gerust langs in de winkel waar ik je graag van gericht advies voorzie.