Monique opent een plantenwinkel in het centrum van Breda: ‘Het begon in mijn eigen huis’

Leuk nieuws voor de plantenliefhebbers onder ons: de binnenstad van Breda krijgt een nieuwe winkel met kamerplanten, potten en plantbenodigdheden. Het gezicht achter The Green Submarine is Monique van der Veer. “Alles is zo groen mogelijk”, vertelt ze.
The Green Submarine_Monique_Owner

De liefde voor planten is voor Monique niets nieuws. Ze komt uit kwekersdorp Boskoop waar haar vader begon als hovenier. “Mijn moeder en oma zijn gek op planten, dus het was geen verrassing dat ik hier iets van mee zou krijgen”, stelt Monique. “Het begon in mijn eigen appartement waar steeds meer planten te vinden waren. Later kreeg ik de smaak van het stekken te pakken.”

Meer dan een hobby

Planten, planten en nog meer planten: Monique kon er geen genoeg van krijgen en het werd voor haar meer dan een hobby. Mensen wisten haar te vinden voor advies en ze mocht verschillende Bredase horecazaken groen interieuradvies geven. “Zo was het zaadje geplant”, zegt ze. “Mijn eigen zaak beginnen is een samenloop van omstandigheden, allemaal op het juiste moment.”

Pand in de St. Annastraat

Het plan van de onderneemster begon steeds meer te leven toen ze de vele leegstand in het centrum zag. Haar oog viel op het voormalige pand van J’adore Vintage aan de St. Annastraat 13. De vintagewinkel verhuisde onlangs naar de overkant. “Ik kon mijn geluk niet op en trok de stoute schoenen aan. Het is een straat vol inspirerende speciaalzaken in een leuk deel van het centrum. Precies waar ik naar op zoek was.”

Dit kun je verwachten van de winkel

Wat we kunnen verwachten van de kersverse winkel? “Groengerelateerde producten en interieuritems”, vertelt Monique. “Naast kamerplanten kun je bij mij terecht voor verzorgingstips, groen interieuradvies op maat, levering en verpotservice. In de winkel vind je allerlei benodigdheden om jouw planten zo lang mogelijk bij je te houden: van potgrond tot accessoires. Met aandacht voor het milieu waarbij duurzaamheid voorop staat.”

Ondanks dat de winkel slechts 35 vierkante meter groot is, tovert Monique het pand om tot een echt plantenwalhalla. Nieuwsgierig geworden? De onderneemster gooit 1 juli de deuren open voor publiek. De voorlopige openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.30 uur.

Lees hier het originele bericht van IndebuurtBreda.