Een smalle kamerplant die de hoogte in groeit

The Green Submarine_Smalle, hoge kamerplant

Bij het kiezen van een groene kamerplant is het verstandig om niet alleen na te denken over de hoeveelheid licht in huis en de verzorgingseisen, maar wees je ook bewust van de vorm die de plant aanneemt als hij gaat groeien. Niet elke plant is geschikt voor iedere plek in huis. Onderstaand worden ter inspiratie enkele smalle kamerplanten gedeeld die met name de hoogte in groeien. Handige voorbeelden als je op zoek bent naar een plant die niet te breed mag of kan worden.

Philodendron of Epipremnum

Deze twee plantensoorten zijn van nature klimplanten die graag begeleid worden in hun groei. Kies voor een plant die op een mosstok gekweekt is, waardoor hij mooi de hoogte in groeit. Houd er rekening mee dat je de plant bij nieuwe groei verder moet begeleiden de hoogte in, of kies ervoor om de plant te snoeien als hij echt te groot wordt. Beide planten kunnen goed staan in een huis waar indirect licht komt. Hoe lichter, hoe harder hij groeit, halfschaduw is ook geen probleem voor deze plantensoorten.

Dracaena

Deze elegante kamerplant is terug van weggeweest. Het is een slanke plant met puntige bladeren die omhoog groeien. Deze plant oogt luchtig en kan goed tegen temperatuurwisselingen. Zowel een plek met indirect licht als een plek met halfschaduw is waar deze plant het naar zijn zin zal hebben. 

Yucca

De Yucca heeft iets weg van de Dracaena, maar heeft een robuustere look. Deze plant plant heeft zwaardvormige bladeren en een dikke stam. Het is een sterke plant die houdt van een lichte plek in huis en een wat drogere omgeving ook geen probleem vindt. 

Ficus

De Ficus wordt gekweekt in allerlei soorten en maten. Veel Ficus-soorten worden op een enkele stam aangeboden, maar soms zie je ook de meerstammige variant voorbij komen. Een Ficus groeit van nature de hoogte in en kan na snoeien grillige vormen aannemen. Ook leuk, maar niet ideaal als je wilt dat hij smal blijft. Deze plantensoort houdt van een plek met voldoende indirect licht. Ben je op zoek naar een plant die volle zon kan verdragen? Dan is de Ficus ‘Lyrata’ een goede optie. 

Als je op zoek bent naar kamerplanten die smal zijn en de hoogte in groeien voor kleine ruimtes, dan zijn deze vijf opties perfecte keuzes. Of je nu kiest voor een klimplant op mosstok, een elegante Dracaena, een stoere Yucca of een trendy Ficus (Lyrata), deze planten voegen allemaal een verticaal element toe aan je interieur en creëren een groenere omgeving.

Wil jij meer lezen over plantverzorging of wil jij inspiratie op doen? Dat kan! Op Instagram worden regelmatig verschillende planten gedeeld met bijpassende informatie. Ideaal als je nog niet precies weet waar je naar op zoek bent, maar wel benieuwd bent naar de opties. Uiteraard ben je ook van harte welkom om eens binnen te stappen in de plantenwinkel aan de St. Annastraat 13 in Breda.