De St. Annastraat; het leukste straatje van Breda! 

The Green Submarine_St. Annastraat; het leukste straatje van Breda

De St. Annastraat, aanvankelijk aangeduid als de Korte Nieuwstraat, is een inspirerende straat in het centrum van Breda. Deze fotogenieke straat voelt als een dorpje waar verschillende (kleine) creatieve ondernemers zijn gevestigd. In deze straat kun je de hele dag vertoeven. Voor een lekkere kop koffie, een goede lunch, een borrel of diner, maar ook voor een knipbeurt, sneakers, vintage, handgemaakte lederen tassen, sieraden en groene kamerplanten; de St. Annastraat biedt voor ieder wat wils.

Merkxtuin; een stiltetuin midden in het centrum van Breda

Naast dat je je kunt laten inspireren in de straat zelf, is ook de naastgelegen Merkxtuin het bezoeken waard. Vanuit deze oase van rust heb je uitzicht op de achterkant van de patriciërswoningen in de Catharinastraat. Wil je je weg vervolgen naar de Grote Markt? Dan hoef je enkel maar het Stadserf over te steken. 

Creatieve route door Breda

Wist je dat de St. Annastraat ook onderdeel is van de Creatieve Route aangeboden door WelkominBreda (een initiatief van Gemeente Breda)? Deze route leidt je langs een aantal creatieve hotspots in Breda. Verrassende plekken die elk op een eigen manier duurzaam en vooral creatief aan de weg timmeren. Als winkel, gastvrije horeca of culturele plek. In de historische binnenstad én in het industriële Havenkwartier; met als tussenstop de St. Annastraat. 

Lees hier meer over deze route