Het verschil tussen de Strelitzia ‘Reginae’ en de ‘Nicolai’

The Green Submarine_Verschil Strelitzia Reginae en Strelitzia Nicolai

De Strelitzia is een populaire kamerplant, maar wist je dat er twee soorten planten ‘op de markt’ zijn? De Strelitzia ‘Nicolai’ en Strelitzia ‘Reginae’ zijn twee verschillende soorten van dezelfde plantenfamilie, ook bekend als de paradijsvogelplant of vogelkopbloem. Hoewel beide planten enige overeenkomsten vertonen, zijn er ook enkele belangrijke verschillen tussen de twee en die leg ik graag aan je uit.

Strelitzia ‘Reginae’

De Strelitzia ‘Reginae’, ook wel de oranje paradijsvogelbloem genoemd, is kleiner dan de ‘Nicolai’ en groeit tot een hoogte van ongeveer 2 meter. De bladeren zijn smaller en de bloemen zijn oranje en blauw van kleur en hebben een karakteristieke vogelachtige vorm. Deze plant is ook afkomstig uit Zuid-Afrika en is geschikt voor kleinere ruimtes, zoals een woonkamer of kantoor.

Strelitzia ‘Nicolai’ 

De Strelitzia Nicolai, ook wel de witte paradijsvogelbloem genoemd, is een grotere plant dan ‘Reginae’ en kan tot wel 10 meter hoog worden. Hij heeft grote, opvallende bladeren die lijken op de bladeren van een bananenplant. De bloemen van de ‘Nicolai’ zijn wit met een blauw-paarse tong en kunnen wel 45 cm lang worden. Deze plant is van oorsprong afkomstig uit Zuid-Afrika en is beter geschikt voor grotere ruimtes, zoals een serre of een grote woonkamer. Houd er rekening mee dat deze kamerplant binnenhuis bijna nooit bloeit.

Het verzorgen van deze elegante kamerplant

Beide planten hebben dezelfde zorgbehoeften, waaronder veel licht, regelmatig water geven en ze wensen in het voorjaar en in de zomer extra voeding. Het is belangrijk om de grond goed te laten uitdrogen voordat je weer water geeft, om te voorkomen dat de wortels te nat staan. Ook is het belangrijk om de bladeren regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen Strelitzia Nicolai en Strelitzia Reginae is de grootte en vorm van de planten en de kleur van de bloemen. Beide planten zijn echter decoratief en kunnen een prachtige toevoeging zijn aan elk interieur. Wil jij weten welke plant je het beste op welke plaats in huis kunt zetten? Je leest het in dit artikel of schakel hulp van een specialist in.