Jouw kamerplant verpotten

Verpotservice

Kunnen jouw planten wel een nieuwe/grotere pot gebruiken? Ik help je graag. Op uitnodiging kom ik bij je langs om jouw planten te verpotten naar een nieuwe pot met verse en voedzame aarde. Zo weet je zeker dat jouw plant in de juiste aarde staat, voorzien van de juiste voedingsstoffen en we kijken natuurlijk direct of de plant wel op de juiste plek in huis staat. Alles om jouw plant zo goed mogelijk te laten groeien.

Laat jouw planten thuis verpotten

Wanneer je merkt dat de plant te snel groeit voor de pot, de voedingsstoffen in de aarde op zijn of als je de plant teveel water hebt gegeven en bang bent dat je hiermee de wortels hebt beschadigd is het tijd om je plant te verpotten. Een plant verpotten doe je bij voorkeur in het voorjaar, maar mocht de plant het echt nodig hebben dan kan dit ook in andere seizoenen. 

Ik ontvang graag van te voren foto’s van de planten waar het om gaat. Ook wil ik weten of de planten verpot moeten worden naar een nieuwe pot met drainage gat of juist naar een pot zonder gat onderin. Dit is belangrijke informatie, omdat ik bij planten zonder gat in de pot begin ik met een laag hydrokorrels in de pot voor ik potgrond toevoeg. Deze korrels vangen namelijk het overtollig water op. 

Wanneer ik langskom zal ik de planten die verpot moeten worden ook ‘opknappen’. Dit houdt in dat ik ze (waar nodig) snoei, opknap en zorg dat ze er weer mooi uitzien. 

Wat mag je verwachten?

Als ik bij jou thuis kom dan heb ik ruimte nodig om alles te verpotten. Ik neem zelf een zeiltje mee zodat de rommel beperkt blijft en uiteraard zorg ik voor de potgrond. Goed om te weten is dat de potgrond die ik gebruik biologisch is. Indien nodig neem ik ook hydrokorrels mee. Wel zo makkelijk.

Veelgestelde vragen

Vraag 1

Wat kan ik doen qua voorbereiding?

Zorg dat de planten en de nieuwe potten klaarstaan. En houd er rekening mee dat ik graag gebruik wil maken van de kraan om de planten een flinke gietbeurt te geven na het verpotten (eventueel met booster). 

Vraag 2

Kan ik bij jou ook nieuwe potten bestellen?

Uiteraard! We kunnen samen kijken wat er mogelijk is. Belangrijke informatie die ik nodig heb, is hoe groot de pot moet zijn (diameter en hoogte) en of je graag een pot met een drainage gat wilt of dat de pot dicht moet zijn.

Vraag 3

Wat kost deze verpot service?

De kosten zijn geheel afhankelijk van waar je woont, om hoeveel planten het gaat en of je ook nieuwe potten nodig hebt. De prijs wordt gebaseerd op materiaalkosten, uren en reiskosten, de kosten van nieuwe ‘binnen- of buiten’ potten en een eventuele toevoeging van een mosstok. We kunnen dit vooraf bespreken, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Heb jij interesse of wil je meer weten?
Neem dan vrijblijvend contact op om jouw wensen te bespreken.