Hoe moet ik mijn Alocasia verzorgen?

The Green Submarine_Hoe verzorg ik mijn Alocasia Olifantsoor

Als het gaat om de verzorging van Alocasia’s (ook bekend als ‘Olifantsoor), zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden. Graag deel ik enkele tips die kunnen helpen bij het gezond houden van je Alocasia:

Licht: Een Alocasia houdt van helder maar indirect licht. Plaats de plant dus in de buurt van een raam op het oosten, westen of noorden. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

Water: Een Alocasia houdt van vochtige grond, maar overmatig water geven kan leiden tot wortelrot. Water de plant ongeveer eens per week en zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten door opdroogt. Geef liever steeds kleine beetjes water, dan in een keer teveel.

Luchtvochtigheid: Een Alocasia houdt van een hoge luchtvochtigheid. Lees hier enkele tips om de luchtvochtigheid in huis te verhogen.

Voeding: Een Alocasia heeft tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) regelmatig voeding nodig. Gebruik bij voorkeur een biologische meststof om de plant te voeden. In de winkel worden de producten van Cellmax verkocht.

Temperatuur: Een Alocasia houdt van warme temperaturen. Bij voorkeur een temperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Vermijd extreme temperaturen en tocht. Dit kan de plant kan beschadigen.

Als je deze tips volgt, zul je merken dat je Alocasia gezond blijft en zich goed ontwikkelt. Onthoud dat het belangrijk is om de plant regelmatig te controleren zodat je tijdig bruine bladeren of eventuele plagen ontdekt, en indien nodig actie moet ondernemen.

Lees hier meer over hoe je jouw kamerplanten het beste kunt verzorgen.