Voorjaar; het seizoen van plantenliefhebbers

The Green Submarine_Het voorjaar staat weer voor de deur

Yes, het voorjaar staat alweer voor de deur! De dagen worden langer, de zon laat zich vaker zien, de temperatuur gaat omhoog en jouw planten beginnen weer te groeien. Het voorjaar is een dankbaar seizoen, want de planten ontwaken langzaam uit hun ‘winterslaap’ en beginnen weer groei te vertonen. Om jouw planten optimaal van dit seizoen te laten profiteren kun je verschillende dingen doen. Ik vertel je graag waar je zoal aan moet denken.

Tijd voor een voorjaarsschoonmaak

Jouw planten vangen stof en het voorjaar is het perfecte moment om jouw planten stofvrij te maken. Indien mogelijk kun je de planten met de douchekop sproeien zonder dat je de aarde (te) nat maakt. Als dit geen optie is dan kun je met de plantenspuit aan de slag. Spray de bladeren goed nat en neem ze eventueel af met een vochtige doek. Hoe minder stof er op het blad ligt, hoe meer licht de bladeren op kunnen nemen wat de groei ten goede komt. 

Verse potgrond 

In het voorjaar beginnen de plant weer met groeien en meer groei betekent dat ze groter worden. Niet alleen de plant boven de grond groeit, maar ook de wortels. Tijd dus om jouw plant wat extra ruimte te geven door jouw planten te verpotten. Wist je dat je verpotten voor jezelf een stuk leuker maakt als je gebruik maakt van een verpotmat? Dat scheelt je namelijk een heel hoop rommel in huis! 

Een beetje extra voeding

Het groeien kost de plant energie en de plant kan daarom wel een beetje extra voeding gebruiken. In het voorjaar en in de zomer kun je dan ook periodiek je planten wat voeding geven. Kies bij voorkeur voor biologische producten zoals de producten van Cellmax die ook in de winkel worden aangeboden. Deze voeding zorgt ervoor dat jouw planten net dat beetje extra energie krijgen dat ze in deze periode goed kunnen gebruiken. 

Lees hier meer tips over plantverzorging.