Welke plant zet ik waar in huis?

The Green Submarine_Een plant voor iedere plek in huis

Welke plant kies je voor welke plek in huis? Iedere woning is anders. Niet alleen qua stijl en qua vormen, maar veel belangrijker nog; de hoeveelheid licht varieert enorm. De ene woning heeft veel hoekjes waar weinig tot geen zonlicht komt en de andere woning heeft zonovergoten ruimtes. Het is ontzettend belangrijk om hier rekening mee te houden als je op zoek gaat naar kamerplanten. Niet alle planten houden namelijk van direct zonlicht of kunnen een donkere plek in huis waarderen. Er zijn natuurlijk heel veel opties te bedenken, maar om het jou wat makkelijker te maken heb ik per standplaats enkele planten op een rij gezet. 

Planten bij een raam op het Noorden 

Kamerplanten die het goed doen op een vensterbank op het Noorden zijn Aglaonema’s, Monstera’s, Draceana’s en Calathea’s. Dit zijn plantensoorten die houden van (half)schaduw en niet van direct zonlicht. 

Planten bij een raam op het Oosten 

Als je planten neer wilt zetten bij een raam op het Oosten dan is het belangrijk dat je op zoek gaat naar planten die van een schaduwrijke plek houden. Hierbij kun je denken aan Philodendron’s, Calathea’s, Sansevieria’s of bijvoorbeeld de lepelplant.

Planten bij een raam op het Zuiden

Een raam op het Zuiden ontvangt veel direct zonlicht en daar houden maar weinig planten van. Planten die je hier wel kunt plaatsen zijn Crassula’s (vetplanten), Sansevieria’s en cactussen. Wil je hier toch graag een grotere plant neerzetten dan kun je denken aan een Tabaksplant, een Bananenplant of een Paradijsvogelplant. 

Planten bij een raam op het Westen

De planten die hier komen te staan ontvangen voornamelijk de avondzon. Hier kun je voor planten kiezen die van indirect zonlicht houden, maar een klein beetje direct zonlicht wel tolereren. Kies voor Begonia’s, de Asparagus of voor Pilea’s.

Gepersonaliseerd advies

In de winkel staan planten voor iedere plek in huis. Geef bij een bezoek ook vooral aan waar de plant komt te staan zodat je persoonlijk advies krijgt over de planten waar je uit kunt kiezen en hoe je deze moet verzorgen. Wel zo makkelijk, toch? 

Wil jij jouw woning omtoveren tot een ware jungle, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ik help je graag met het vergroenen van jouw leefomgeving. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan ik bijvoorbeeld persoonlijk bij jou thuis langskomen en een groen advies geven gebaseerd op jouw wensen en voorkeur. Neem geheel vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe meer groen, hoe beter!