Welke planten kunnen tegen de volle zon in de vensterbank?

The Green Submarine_Welke planten kunnen tegen de volle zon in de vensterbank?

Regelmatig krijg ik in de winkel de vraag welke planten geschikt zijn voor de vensterbank. Om hier een goed antwoord op te geven is het belangrijk om te weten of de planten op de vensterbank wel of geen volle zon krijgen. Planten hebben namelijk verschillende wensen qua standplaats. Zo is er voor iedere plek wel iets te vinden en dus ook voor de lastigste plek van allemaal; een vensterbank waar de volle zon op staat en de planten dus direct zonlicht krijgen. 

Sterke kamerplanten voor een vensterbank met volle zon

Er zijn niet veel planten die volle zon wensen. Uiteraard zijn er ook planten die dit wel plekje kunnen waarderen. Mijn advies is om te kiezen voor een cactus, vetplant of Sansevieria. Deze planten stellen weinig eisen qua verzorging en zijn van nature gewend aan veel zon. 

Een jungle-look creëren voor het raam

Wil je toch een plant met meer blad die een wat tropischere look heeft? Dan kun je kiezen voor een Musa (ook bekend als de bananenplant) of Strelitzia. Deze planten drinken veel en stellen redelijk wat eisen qua verzorging. Houd er daarnaast ook rekening mee dat deze planten groot kunnen worden, dus dat je ze op een gegeven moment zult moeten verplaatsen naar een plek met meer ruimte. 

Heb jij wat meer ruimte in huis en veel zon, dan kun je ook voor een grotere variant kiezen die van veel zon houdt. Een extra optie is om te kiezen voor bijvoorbeeld een Ficus ‘Lyrata’ of eventueel een Alocasia (ook bekend als Olifantsoor). Deze planten hebben veel ruimte nodig. Let er bij deze planten wel op dat ze moeten wennen aan direct zonlicht en dat ze erg gevoelig zijn voor verplaatsing en tocht. 

Graag deel ik verzorgingstips over het verzorgen van kamerplanten. Voor vragen of advies, neem gerust contact op.